10 locuri de văzut în Barcelona

 

13016412_1030725200347744_567437786_o

Barcelona este numărul 1 în topul celor mai vizitate orașe din Spania. Nu-ți va ajunge niciodată timpul să vezi tot ce are de oferit acest oraș extraordinar. Cu toate astea, am făcut un top 10 al lucrurilor pe care n-ar trebui să le ratezi aici:

  1. Sagrada Família – este opera incredibilă a lui Gaudí. Arhitectura acestei biserici este unică și reprezintă simbolul orașului. Este cel mai vizitat monument din Spania cu 3,2 milioane de vizitatori anual. Nu-ți spun mai multe, doar du-te și convinge-te de grandoarea acestei opere.
  2. Pueblo Español – un muzeu în aer liber. Este un sat întreg în care au fost construite replici ale clădirilor din toată Spania. Treci dintr-o regiune într-alta făcând doar un pas. E incredibil.
  3. Muzeul Iluziilor (Museo de las Ilusiones) – este un muzeu absolut fanatastic cu iluzii optice și jocuri vizuale care te vor fascina. Nu sunt numeroase astfel de muzee în Europa și merită experiența.
  4. Grădina Zoologică – este o aventură interesantă pe care nu o poți pierde. Rezervă-ți jumătate de zi pentru vizită deoarece este foarte mare. Și ia-ți încălțări comode și o cameră foto bună.
  5. Parcul Guëll – este locul în care Gaudí a și locuit. Parcul are un decor unic. Casele parcă din turtă dulce par a fi dintr-o altă dimensiune. În tot parcul este o atmosferă de basm.
  6. La Pedrera (Casa Milà) – este un alt proiect impresionant de-al lui Gaudí. Aspectul ei neobișnuit atrage milioane de vizitatori anual.
  7. La Rambla – este cel mai cunoscut bulevard pietonal din Barcelona. Aici vei găsi o mulțime de baruri, restaurante, magazine, artiști sau muzee gata să te cucerească prin ceea ce-ți oferă. Te poți plimba în voie simțind forfota orașului.
  8. Muzeul de Ciocolată – Biletele sunt evident din ciocolată dar au și etichetă în funcție de țara de proveniență. Sculpturile de ciocolată sunt incredibile. Vei găsi aici scene din filme, desene sau personaje celebre atent lucrate care îți vor bucura privirea dar și papilele gustative. La sfârșitul turului ai o gamă variată de bomboane de ciocolată din care să alegi.
  9. Castelul Montjüic – Este construit pe ruinele unei fortărețe și oferă o priveliște deosebită asupra portului și asupra orașului. Se poate ajunge aici cu telefericul, o altă atracție interesantă.
  10. Muzeul Național de Artă Catalană – este situat deasupra fântânilor de la Montjüic și oferă una dintre cele mai frumoase panorame din Barcelona. Fiind foarte mare, cu un singur bilet poți vizita timp de 2 zile. Aici sunt expuse opere ale unor mari pictori cum ar fi El Greco, Rubens, Zurbarán sau Velázquez.

Barcelona are o mulțime de monumente și clădiri impresionante care merită vizitate. Rezervă-ți 2 săptămâni de vacanță ca să poți cuprinde tot.

muzeul iluziilorParcul GuellSculptură de ciocolată

Sursa foto: Bianca Marin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *